Чи можна смажити горіхи: корисні рецепти та поради

Фахівці розкривають секрети  » Поради для дому »  Чи можна смажити горіхи: корисні рецепти та поради
0 Comments

Смажені горіхи є популярними ласощами, які можна зустріти на прилавках магазинів та ринках. Їх аромат і хрумка текстура приваблюють багатьох любителів закусок. Однак, незважаючи на це, постає питання: чи можна смажити горіхи самостійно і які переваги це може мати?

Жарка горіхів – це процес, при якому білки горіхів набувають характерного смаку та аромату, а також стають легкозасвоюваними для організму. Завдяки цьому їх поживні властивості ефективніше засвоюються організмом. Крім того, смажені горіхи мають більш насичений смак і можуть бути використані у різних стравах та десертах, надаючи їм додаткового аромату.

Проте слід зазначити, що не всі горіхи підходять для смаження. Деякі сорти, такі як кедрові горіхи, краще вживати у сирому вигляді, щоб зберегти їх корисні властивості. Тому перед жаркою горіхів, варто дізнатися, чи підходять вони для даного процесу і яких рекомендацій слід дотримуватися.

Чи можна смажити горіхи
ГоріхЧи можна смажити
МигдальТак
ФундукТак
Волоський горіхТак
кедровий горіхТак

Несмажені горіхи містять корисні антиоксиданти, а у смажених горішках їх кількість зменшується, якщо смажити протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів. Але на деякі речовини-антиоксиданти термообробка не впливає, тому вони зберігаються і в смажених горіхах.28 лют. 2023 р.

Чому не можна їсти смажені горіхи?

Будь-які смажені горіхи небезпечні для здоров'я, особливо якщо вони були підсмажені на олії, Заявила лікар-дієтолог, доктор медичних наук Маргарита Корольова.Така термічна обробка підтримуватиме запальні процеси в організмі, розповіла вона у розмові з «Москвою 24».

Які горіхи краще смажені чи не смажені?

Сирі горіхи та насіння корисніше смажених. Для збереження корисних речовин та розкриття аромату можна лише трохи прожарити їх при невисоких температурах. Солоні та підцукровані горіхи принесуть більше шкоди, ніж користі, тому що один грам солі затримує 200 г води в організмі людини.

Чому не можна смажити волоські горіхи?

Під час смаження горіхам наноситься невелика шкода, руйнуються корисні ненасичені кислоти, які головним чином відповідають за підтримку на потрібному рівні артеріального тиску, гальмують процеси старіння. Якщо розглядати ситуацію з такої точки, то сирі горіхи корисніші для здоров'я людини.