Як приготувати гранатовий сік: покроковий рецепт та поради.

Фахівці розкривають секрети  » Поради для дому »  Як приготувати гранатовий сік: покроковий рецепт та поради.
0 Comments

Гранатовий сік – це одне з найкорисніших і найсмачніших напоїв, які можна приготувати в домашніх умовах. Гранати містять безліч корисних речовин, таких як вітамін С, калій та антиоксиданти, які впливають на наше здоров'я.

Щоб приготувати свіжий гранатовий сік, потрібно підготувати сам фрукт та соковижималку. Зрілі гранати мають насичений червоний колір та яскраву шкірку. Їх можна придбати у місцевих супермаркетах чи на ринку. Є кілька способів вилучення соку з гранату: за допомогою соковижималки або вручну. Обидва способи прості та дадуть вам свіжий та смачний гранатовий сік.

Якщо використовуєте соковитискач, сік можна екстрагувати з гранату за лічені секунди. Соковитискачі ефективно витягають сік, не пошкоджуючи його корисних речовин. Потрібно відкрити гранат та вийняти з нього плоди. Потім, помістіть плоди в соковитискач і увімкніть її. Запустивши процес, за кілька хвилин отримайте свіжий гранатовий сік.

Як правильно приготувати гранатовий сік?
складовіКількість
Гранати6 штук
Цукор100 гр
Вода200 мл
Примітка: можна додати лимонний сік

Як правильно розводити гранатовий сік?

Розвести концентрований сік водою у співвідношенні 1 до 5, далі розбавляєте за смаком. Термін придатності закритого соку становить 1 рік. Зберігати у темному прохолодному місці.

Чи потрібно розводити свіжий гранатовий сік?

Гранатовий сік, особливо свіжий, перед вживанням рекомендується розбавляти водою. Через кислотність, яку ми згадали, і підвищений вміст дубильних речовин може початися рефлюкс – це стан, при якому вміст шлунка потрапляє назад в стравохід.

Чому гранатовий сік треба розбавляти водою?

Краще розбавляти сік водою, щоб не провокувати рефлюкс через підвищену кислотність продукту. Краще готувати сік самим, за допомогою блендера чи соковижималки. На одну склянку використовують два-три гранати. Можна купити свіжий сік на ринку – найкраще, якщо ви простежите за процесом приготування.

Як правильно пити гранатовий сік до їди чи після?

Пити гранатовий сік рекомендується перед їжею – Він покращує апетит і сприяє хорошому травленню. Якщо сік граната стерилізувати і додати до нього цукор, то вийде гренадин – незамінний інгредієнт для багатьох коктейлів. На основі гранатового соку готують багато різних соусів.